Handige links

Een boek zoeken kan af en toe flink lastig zijn. Het is niet gemakkelijk om te vinden wat je zoekt, zeker niet wanneer je een Engelstalig boek zoekt of een boek in het Duits. Goede websites die je daarvoor zou kunnen gebruiken, zijn Bol, eBay en Amazon. Maar wat nou als je een wetenschappelijk boek zoekt en je wilt niet het risico lopen dat je gewoon een of ander boek aanschaft van iemand die het als hobby heeft, of een journalist die jou graag zijn mening op wil dringen? In dat geval kun je beter even kijken op websites zoals www.uva.nl en www.rug.nl. Dat zijn de websites van de Nederlandse universiteiten en vaak vind je ook een link naar hun bibliotheek. Sommige boeken zijn zelfs digitaal in te zien, als je dat zou willen.

eBay and Amazon

eBay and Amazon

Door via een universiteit te zoeken, verklein je de kans op een verkeerd boek aanzienlijk. Je kunt dan alsnog het boek via een van de eerder genoemde websites bestellen wanneer je het graag in huis zou willen hebben. Studeer je aan de universiteit of een hoge school, dan kun je ook altijd even een docent vragen. Die vinden dat nauwelijks vervelend, want zij zien ook wel in dat het moeilijk is en daarnaast is het altijd leuk om te horen dat jouw mening op prijs gesteld wordt. Aan de hand van het eerste naslagwerk kun je altijd meerdere werken vinden.

MOOC

MOOC

Een redelijk nieuwe en makkelijke manier om geschikte boeken te vinden, is door te kijken naar een MOOC. Dit zijn online opleidingen die gratis zijn en waar vaak een lijst staat met aangeraden of gebruikt materiaal. Je hoeft je niet direct in te gaan schrijven wanneer het alleen maar om het boek gaat, maar echt slecht is dat plan ook weer niet. Je kunt in contact komen meer meerdere mensen die dezelfde interesse hebben en op die manier vind je snel en gemakkelijk veel meer boeken die jij interessant zou kunnen vinden. Een boek zoeken is niet zo eenvoudig, maar wanneer je eenmaal de trucs doorhebt, dan is het niet heel moeilijk meer en zal je net als ik mensen kunnen helpen bij het vinden van juist dat boek dat zij zoeken.